maandag 5 juli 2010

Kinselmeer

Maandag 28juni stond er in Het Parool een stukje over een nog te bouwen 'Eco-park' aan het Kinselmeer (boven Durgerdam). Het was een uiterst oppervlakkig stukje. Vandaag, 5 juli, werd mijn ingezonden stuk geplaatst. Ik neem het hieronder over:

"De projectontwikkelaar zal wel blij zijn met het oppervlakkige stukje over het nieuwe 'Ecopark' aan het Kinselmeer in Het Parool van maandag 28 juni. Geen enkele kritische noot, bijvoorbeeld over de vervuiling van het Kinselmeer, de kaalslag die op het terrein heeft plaatsgevonden en de bedreiging van landelijk Noord door de aanleg van dit soort luxe recreatiegebieden.
Ook wordt er niets vermeld over het toch wel opmerkelijke verleden van dit gebied.
Het Parool heeft de afgelopen tien jaar met enige regelmaat bericht over de niet zo frisse geschiedenis van deze voormalige camping Het Boschje aan het Kinselmeer: Ik heb hier nog de berichten over de dreigende ontruimingen, de rechtszaken die volgden en de gedwongen sloop van de huisjes. Hoe de bewoners, waaronder veel ouderen met een laag inkomen, eraf werden gegooid, nadat ze eerst nog hun eigen huisjes moesten slopen.
Het terrein kwam in handen van projectontwikkelaars die illegaal de bomen van Het Boschje rooiden en het monumentale woonhuis sloopten. Ze werden door stadsdeel Noord met fluwelen handschoenen aangepakt en konden ongestoord hun onfrisse praktijken voortzetten. Er is veel geld verdiend met de doorverkoop van het vroeger zo boom- en vogelrijke stukje land, dat de afgelopen jaren tot een platte plak moeras verworden was. Er had in 2005 een riolering moeten zijn, zowel naar camping De Badhoeve als naar het voormalige Boschje. Die riolering is er nog steeds niet. Hoezo Ecopark?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten